Стоматолошка Поликлиника Ѓорѓиоски

Работно време : Понеделник до Петок 09 - 20 часот

Стоматолози

Д-р Мирјана Ѓорѓиоска

Мирјана Ѓорѓиоска, родена 1981 година во Скопје, каде завршува основно и средно медицинско училиште отсек забен техничар.

На Стоматолошки Факултет дипломира во 2005 година. По завршување на приправничкиот стаж и положување на државен испит се вработува како доктор по општа стоматологија во ПЗУ “ Алфа Дент”- Скопје, а од 2007 година започнува со работа во ПЗУ Д-р Радован Ѓорѓиоски.

Доктор Мирјана Ѓорѓиоска работи општа стоматологија, современа ендодонција, детска стоматологија, естетска и реставративна стоматологија, парадонтологија, а во 2012 година активно учествува на курс за апликација на хијалуронски филери. Посетител е на сите позначајни едукативни семинари и конгреси во Македонија.

Во слободно време пее во хор.

Ужива и во читање на книги.

Од спортови сака рекреативно планинарење.

Активно зборува македонски, англиски, холандски, српски и хрватски.